לרוב מדובר בנכס היקר ביותר שיהיה למרבית האנשים, ביטוח דירה מבטיח פיצוי במקרה של נזק למבנה או לרכוש, מחיר הביטוח נקבע על סמך פרמטרים רבים : סוג הדירה, האם מדובר בדירה חדשה או דירה ישנה, מה גובה הרכוש המבוטח, סוג ההגנה שקיים בדירה ( אזעקה, סורגים), האם רוכשים כיסוי למקרה רעידת אדמה ( לא לשכוח שמדינת ישראל נמצאת באזור שחווה רעידות אדמה אחת למספר שנים, לשמחתנו רובן קלות) ועוד.

בעת רכישת הדירה חשוב לשים לב למספר פרמטרים:
  1. האם הדירה (נכס) מבוטח כחלק מתהליך לקיחת המשכנתא – במידה וכן, חשוב לדאוג לבטל ביטוח זה בעת רכישת ביטוח מקיף באופן פרטי וכך לחסוך בתשלום המשכנתא.
  2. ביצוע סקר רכוש – גובה הביטוח לרכוש נקבע בהתאם לביצוע סקר מוצרים שקיימים, רכישת סכום ביטוח נמוך משווי הרכוש יצור מצב של תת ביטוח, ובמקרה תביעה ישולם חלק יחסי בהתאם למה שבוטח ביחס לציוד שקיים בפועל.
  3. שירותים נלווים – חלק מביטוח הדירה כולל טיפול בבעיות שנוצרות בדירה, במיוחד בעיות בתחום הצנרת, חשוב לרכוש פוליסה שמבטיחה שירות זמין באיכות גבוה.
  4. גובה הכיסוי בצד ג' – לא רבים האנשים שיודעים שחלק מביטוח דירה כולל גם פיצוי במקרה של נזק שייגרם לצד ג', למשל אורח שהגיע אליכם ונפגע, או שריפה שפורצת בביתכם וגורמת גם נזק לשכנים, אבל עוד פחות אנשים יודעים שגם נזק שתגרמו ברשלנות מחוץ לביתכם כלול בביטוח צד ג', לכן גובה הביטוח בסעיף זה קריטי, רבים האנשים שלא מייחסים חשיבות לסעיף זה אבל הוא עשוי להיות אחד החשובים בפוליסה.
  5. כיסויים נוספים – בעת רכישת ביטוח דירה יש לשים לב לכיסויים נוספים, ביטוח למקרה שיש חיית מחמד ( בעיקר כלב ) כדי שיכלול גם כיסוי למקרה נשיכה או נזק, ביטוח לאופניים או ציוד שלא נשמר בבית ועוד.

 

בקיצור, כמו שהבנתם ביטוח זה לא משחק ילדים, רכישת "אינסטנט" ביטוח תתגלה בחסרונותיה או בחוסר ההתאמה שלה רק בעת תביעה, אבל אז כבר מאוחר מדי…